آیا می توانید چیزی وحشتناک تر از افت رتبه بدون هیچ دلیلی را در نظر بگیرید؟
مثالی کاهش رتبهها که مطمئناً هر کسی را نگران میکند.
من هم نمی توانم.
همچنین نمیتوانم چیزی ناامیدکنندهتر از این را تصور کنم که بفهمم دلیل افت ناشی از تغییری است که شما ایجاد نکردهاید! اما این اتفاق می افتد. پس از همه، صفحات تغییر می کنند، و اغلب بدون هیچ هشداری اتفاق می افتد و بر کار شما بر سئو سایت تأثیر می گذارد.
متأسفانه، شما نمی توانید از وقوع آن جلوگیری کنید. اما، شما می توانید با نظارت منظم وب سایت برای تغییرات، هر گونه چنین مشکلاتی را تشخیص داده و اصلاح کنید.
در ادامه بخوانید که چرا باید تغییرات سایت را نظارت کنید و به دنبال چه چیزی باشید.
خواندن توصیه می شود: نظارت بر تغییرات سایت (و محافظت از سئوی خود)
چرا باید وب سایت را برای تغییرات نظارت کنید؟
به طور معمول، در سازمان های بزرگ، بیش از یک تیم به وب سایت دسترسی دارند. در واقع، تیمها و افراد بیشماری – توسعهدهندگان، بازاریابان، تیمهای تجاری، متخصصان UX و غیره – میتوانند محتوا را بهروزرسانی کنند یا کد سایت را تغییر دهند تا آن را با اهداف خود هماهنگ کنند.
متأسفانه برای سئوکاران، این تغییرات تجاری به ندرت در نظر میگیرند که این تغییرات ظاهراً چه تأثیری بر روی دید جستجوی سایت داشته باشند یا خواهند داشت، درست است؟
بیشتر اوقات، ما آن تغییرات را تنها پس از کاهش ناگهانی و غیرمنتظره رتبهبندی، ناپدید شدن ترافیک ارگانیک و موارد دیگر کشف میکنیم (و سعی کردیم بر آن غلبه کنیم).
معمولا، و تنها پس از اتمام احتمالات دیگر – به روز رسانی الگوریتم، تغییرات در هدف جستجو، مسائل فنی سئو – متوجه می شویم که علت چیزی جز تغییر صفحه نمی تواند باشد.
تصور کنید اگر آنها فوراً از این تغییرات مطلع شوند، زندگی ما چقدر می تواند آسان تر شود؟
خوب، این چیزی است که زمانی اتفاق می افتد که شما یک سیستم برای نظارت بر وب سایت برای تغییرات در محل دارید.
اما نظارت بر تغییر وب سایت دقیقاً چیست؟
نظارت بر صفحه یا وب سایت شامل ردیابی تغییراتی است که در کل وب سایت یا صفحات خاص آن ایجاد می شود. به این ترتیب، هر زمانی که شخصی جنبهای از صفحه را که برای سئو حیاتی است اصلاح میکند، متوجه میشوید.
نمونه ای از گزارش نظارت بر وب سایت که تغییرات اخیر یک صفحه را برجسته می کند.
بنابراین، با نظارت بر وبسایت، فوراً متوجه خواهید شد که تیم دیگری کپی عنوان متا را تغییر میدهد، محتوای موجود در تگ H1 را با تگ دیگری تعویض میکند، و غیره. پس از آن، میتوانید با ارزیابی اینکه آیا این تغییر باعث ایجاد مشکل میشود، پاسخ دهید. تهدیدی برای دید جستجو و جلوگیری از تأثیر آن بر رتبه بندی.
به عبارت دیگر، با وجود یک سیستم مانیتورینگ صفحه، میتوانید اقدامات پیشگیرانه برای موارد زیر انجام دهید:
- از کاهش دید جستجو جلوگیری کنید
- کاهش رتبه بندی و عملکرد
- مناطق مشترکی که اغلب تغییر می کنند را شناسایی کنید. این یک بینش عالی برای استفاده برای ایجاد یک برنامه آموزشی است تا به سایر تیم ها آموزش دهید که چه کاری انجام دهند و چه قسمت هایی از صفحات را نباید بدون مشارکت شما لمس کرد.
- نظارت کنید که رقابت چه تغییراتی را در سایتهای آنها ایجاد میکند و چگونه این تغییرات بر روی دید جستجوی آنها تأثیر میگذارد. این به شما امکان می دهد تا وب سایت های رقبا را نیز برای تغییرات نظارت کنید و بر اساس فعالیت های آنها در سایت نتیجه گیری کنید.
چه تغییراتی را باید رصد کنید؟
اگرچه تقریباً مقدار غیرقابل درک تغییراتی وجود دارد که می تواند در هر صفحه ای اتفاق بیفتد، اما همه اینها تأثیر فوری بر سئوی شما ندارند.
اما صدها مورد نیز وجود دارد که در سایت بهینه سازی شده و باعث کاهش ناگهانی رتبه و ترافیک می شود.
بنابراین، در اینجا لیستی از عوامل و رایج ترین تغییرات سئو که فرآیند نظارت بر وب سایت شما باید مراقب آنها باشد، آورده شده است:
1) کدهای وضعیت
نظارت بر تغییرات کد وضعیت خاص (مانند صفحاتی که ناگهان کد 404 یا 301 را برمیگردانند) به شما کمک میکند داراییهایی را که ممکن است آفلاین شدهاند شناسایی کنید.
به طور طبیعی، دلایل زیادی برای این اتفاق می تواند وجود داشته باشد، از جمله اقدامات شما. با این حال، با نظارت بر کل سایت، میتوانید تغییراتی را که تیمهای دیگر میتوانستند انجام دهند نیز مشاهده کنید.
گزارش مانیتورینگ صفحه نشان می دهد URL که کدهای وضعیت آن در یک بازه زمانی مشخص تغییر کرده است.
2) متا تگ ها
تأثیر متا تگ ها بر روی دید یک صفحه قابل بحث نیست. می دانید که حتی یک تغییر کوچک در عنوان متا یا تگ توضیحات متا می تواند بر رتبه بندی و نرخ کلیک.
(به همین دلیل است که متا تگ ها به همین دلیل است رایج ترین عناصر صفحه سئو تست شده است.)
3) سرفصل ها، به ویژه H1 و H2
اینکه این دو نوع سرفصل چقدر بر سئو تاثیر میگذارند، موضوع بحث دائمی بوده است. با این حال این واقعیت باقی می ماند، این دو عنصری است که تیم های دیگر اغلب تغییر می دهند.
به عنوان مثال، بازاریابان اغلب نسخه H1 را با چیزی جایگزین می کنند که فکر می کنند بازدیدکنندگان را بهتر جذب می کند. تیمهای دیگر ترتیب تگهای H2 را تغییر میدهند یا آنها را به طور کامل بازنویسی میکنند، به این امید که تجربه کاربری بهتری ارائه کنند و غیره.
به طور طبیعی، همه این تغییرات بر عملکرد سئو تأثیر نمی گذارد، اما برخی از آنها می توانند و همیشه ارزش نظارت را دارند.
4) محتوای اضافی
به طور مشابه، تیم های دیگر ممکن است محتوای موجود در صفحه را گسترش دهند. با این حال، این تغییرات ممکن است با کلمه کلیدی مورد نظر صفحه یا هدف جستجو هماهنگ نباشد. در نتیجه، ممکن است صفحه در رتبه بندی و ترافیک افت کند.
5) Robots.txt
این یکی از حوزههایی است که باید نظارت کرد، بهویژه زمانی که تیمهای توسعهدهنده روی یک پروژه بزرگ در سایت کار میکنند. این تیمها ممکن است مناطق خاصی از سایت را به دلیل تعمیر و نگهداری از خزندهها مسدود کنند و فراموش کنند کد را از فایل Robots حذف کنند. نظارت بر هرگونه تغییر در فایل Robots.txt به شما کمک می کند تا از هرگونه احتمالی جلوگیری کنید خزیدن و نمایه سازی مسائل
6) تغییرات در برچسب های Hreflang و Canonical
در نهایت، تیم های مختلف ممکن است این دو تگ را تغییر دهند و در نتیجه عملکرد سایت شما را تحت تاثیر قرار دهند. تغییرات در برچسبهای متعارف ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در خزیدن و نمایهسازی شود. خطا در تگ hreflang ممکن است منجر به نمایش صفحات اشتباه در SERP در مکان های اشتباه شود.
گزارشی نشان میدهد که نشانیهای اینترنتی با برچسب متعارف در یک بازه زمانی مشخص حذف شده است.
3 استراتژی و ابزار برای نظارت بر وب سایت ها برای تغییرات
من فکر می کنم این ناگفته نماند: برای ما سئوکارها، تشخیص تغییرات مختلف صفحه و جلوگیری از تأثیر منفی آنها بر کار ما بسیار ارزشمند است.
اما یک سوال باقی می ماند – واقعاً چگونه این کار را انجام دهیم؟ خوب، در واقع شما سه گزینه دارید.
1) البته می توانید این کار را به صورت دستی انجام دهید. با این حال، تلاش برای بررسی منظم صدها هزار صفحه با دست عملی نیست. در واقع، اکثر سئوکارانی که سعی میکنند سایتهای خود را به صورت دستی نظارت کنند، در نهایت یک رویکرد واکنشگرا را اتخاذ میکنند. آنها صفحات را تنها پس از مشاهده تغییرات در رتبه بندی یا ترافیک بررسی می کنند.
2) می توانید فرآیند را با یک اسکریپت اختصاصی در پایتون یا JS خودکار کنید. این گزینه ای است که باید در نظر بگیرید که آیا دانش توسعه را دارید که بتوانید چنین اسکریپتی ایجاد کنید. با این حال، ایجاد و نگهداری اسکریپت برای ارائه بینشهایی که به دنبال آن هستید میتواند زمانبر باشد.
3) آخرین گزینه استفاده از ابزارهای اختصاصی نظارت بر سئو است. این ابزارها سایت شما را می خزند و تجزیه و تحلیل می کنند و در صورت شناسایی تغییری که ممکن است بر روی دید جستجوی آن تأثیر بگذارد، به شما هشدار می دهند.
محبوب ترین ابزارهای نظارت بر سئو عبارتند از Content Guard خودمان (در ادامه در مورد آن بیشتر بخوانید)، Content King، Sitechecker و موارد دیگر.
خواندن توصیه می شود: 8 بهترین ابزار سئو برای نظارت بر تغییرات صفحه
ابزار نظارت بر صفحه: نگهبان محتوا
Content Guard ناظر سئوی خودتان از seoClarity است که به شما کمک میکند تا قبل از اینکه تلاشهای سئوی شما را کاهش دهند، با تغییرات غیرمنتظره سایت روبرو شوید.
می بینید – نگهبان محتوا یک ابزار نظارت بر سئو که به طور مداوم سایت را برای بیش از 140 تغییر مختلف به صورت روزانه یا ساعتی تماشا می کند و اگر کسی چیزی را تغییر داد که ممکن است بر سئوی سایت شما تأثیر بگذارد به شما هشدار می دهد.
با Content Guard، میتوانید گروههای URL سفارشی ایجاد کنید تا آنها را از نظر تغییرات نظارت کنید. شما می توانید فقط صفحات دسته بندی، یا دارایی های مرتبط با بازاریابی محتوا و غیره را نظارت کنید.
حتی میتوانید Content Guard را راهاندازی کنید تا همین کار را در وبسایتهای رقبای خود با هشدارهای سفارشیشده مستقیماً از طریق بیش از 1000 ادغام هشدار برای شما ارسال کند. به این ترتیب، میتوانید آنچه را که آنها تغییر میدهند نظارت کنید و استراتژیهای سئو و بازاریابی آنها را در زمان واقعی مهندسی معکوس کنید.
نتیجه
اکثر اوقات، سئوکاران در مورد تغییرات ایجاد شده در صفحات یا معماری سایت توسط تیم های دیگر در تاریکی رها می شوند. و اگرچه، در بسیاری از موارد، این تغییرات تأثیر کمی بر روی دید جستجو ندارند، اما موقعیتهایی وجود دارد که کار تیمهای دیگر ممکن است بر رتبهبندی و ترافیک تأثیر منفی بگذارد.
نظارت بر وبسایت تا حد زیادی مؤثرترین راه برای مبارزه با این مشکل با شناسایی تغییرات قبل از تأثیرگذاری بر عملکرد ارگانیک سایت است.
با این حال، برای نظارت صحیح بر وب سایت برای تغییرات، به یک ابزار اختصاصی نیاز دارید که بتواند این تغییرات را در زمان وقوع پیدا کند.
Content Guard ابزاری ایده آل برای نظارت بر SEO است که به شما امکان می دهد:
- وب سایت را برای تغییرات نظارت کنید و در صورت تغییر، هشدار دریافت کنید،
- شناسایی مشکلات زیرساختی در سایت،
- ردیابی تغییرات در وب سایت های رقبا،
- از رتبه بندی و نمایان بودن جستجو محافظت کنید.
آیا می خواهید شروع به نظارت بر سایت خود برای تغییرات کنید؟